BLOG

Τα Συστατικά Που Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Το Δέρμα Σου [μέρος 2]

Σε συνέχεια του προηγούμενου post (διάβασε εδώ) συνεχίζουμε με τα συστατικά που χρειάζεται να ξέρεις και να ψάχνεις στα προϊόντα ανάλογα με το πρόβλημα που θέλεις να αντιμετωπίσεις. 

To fight inflammation: niacinamide

H φλεγμονή - που μπορεί να έχει δημιουργηθεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως μόλυνση, stress ή κακή διατροφή - είναι συνήθως η κύρια αιτία για τα περισσότερα προβλήματα του δέρματος. Λόγο της αντιφλεγμονώδους και αντιοξειδωτικής δράσης του παραγώγου της βιταμίνης Β3, συνιστάται να χρησιμοποιείς προϊόντα με βάση τη niacinamide τοπικά για να αντιμετωπίσεις θέματα όπως ακμή ή ροζάρια. 

To improve barrier function: ceramides

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κλειδί για υγιές δέρμα είναι να έχεις μία υγιής επιδερμίδα, και τα ceramides είναι αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να "ενδυναμώσεις" την εξωτερική στοιβάδα του δέρματός σου. H σύστασή του είναι σαν κερί και όταν το δέρμα σου το παράγει φυσικά στη σωστή ποσότητα, το δέρμα σου είναι ικανό να κρατά μακριά "κακά" πράγματα - όπως ρύπους - και να κρατά "κλειδωμένα" τα καλά - όπως υγρασία. Καθώς όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας σταματά να παράγει ceramides είναι καλό να βρεις μία ενυδατική κρέμα που περιέχει αυτό το συστατικό!

To boost collagen: peptides

Σκέψου τα πεπτίδια σας τους μεταφορείς πληροφοριών μεταξύ των κυττάρων. Αυτά έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν την ορμονική δραστηριότητα, ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν αντιδράσεις του ανοσοποιητικού και ενεργοποιούν την ικανότητα θεραπείας μία πληγής. Όταν εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα έχουν την ικανότητα να χαλαρώνουν τα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες, να αυξάνουν το ποσοστό παραγωγής κολλαγόνου με αποτέλεσμα να κάνουν να δείχνει το δέρμα νεανικό για περισσότερο.

To protect: vitamin E

Συχνά χρησιμοποιείται με συνδυασμό με άλλα συστατικά - ειδικά με τη βιταμίνη C - καθώς έχει τη δυνατότητα να σταθεροποιεί άλλα συστατικά. Η βιταμίνη Ε συνήθως βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά συνήθως εξαντλείται εύκολα λόγω της έκθεσής μας στις ακτίνες UV και άλλων εξωτερικών παραγόντων. Έτσι, δίνοντας στον οργανισμό σου μία extra πηγή τον εξοπλίζεις με μία ακόμα προστατευτική ασπίδα!

To glow: curcuminoids

Το να έχεις μία υγιής επιδερμίδα σχετίζεται άμεσα με το τι βάζεις μέσα στο σώμα σου όσο και με το τι βάζεις επάνω του. Με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, τα curcuminoids προσφέρουν μία λαμπερή όψη στην επιδερμίδα μετά την εφαρμογή τους. Το turmeric είναι το προϊόν που θέλεις να ψάξεις και να ενσωματώσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα ;)