BLOG

Τα Συστατικά Που Πρέπει Να Ξέρεις Για Το Δέρμα Σου [μέρος 1]

Πόσες φορές αγοράζεις ένα προϊόν για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα στην επιδερμίδα σου αλλά απογοητεύεσαι από τα αποτελέσματα, γιατί μπορεί να μην βλέπεις ΚΑΝ αποτελέσματα!

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν επιλέγεις τα σωστά συστατικά για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου. Η ερευνα είναι το παν και αυτό ακριβώς σου προσφέρουμε αυτή τη στιγμή. Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε ποιο συστατικό είναι κατάλληλο για να αντιμετωπίσεις προβλήματα της επιδερμίδας.

To exfoliate: alpha hydroxy acids (AHAs)

H απολέπιση είναι πολύ σημαντική για να βελτιώσεις την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας σου αλλά, σύμφωνα με ειδικούς, πολλές επιδερμίδες δεν αντέχουν "σκληρά" φυσικά απολεπιστικά (σκέψου scrubs με βάση τη ζάχαρη ή το αλάτι). Πολλά καθαριστικά, toners, μάσκες και κρέμες περιέχουν στα συστατικά τους alpha hydroxy acids με σκοπό να απομακρυνθούν νεκρά κύτταρα χωρίς να είναι απαραίτητο το "τρίψιμο". 

Το clear breakouts: beta hydroxy acids (BHAs)

Αναγνωρισμένο από τον FDA (Food & Drug Administration) σαν θεραπεία για την ακμή, το σαλικυλικό οξύ ανήκει στην ίδια οικογένεια των χημικών απολεπιστικών γνωστών και ως beta hydroxy acids και μπορείς να τα βρεις παντού, από θεραπεία για τοπικά μέχρι σε serum. Όπως τα AHAs (glycolic, lactic, and mandelic acids), έτσι και τα BHAs είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Όταν πρόκειται να θεραπεύσεις σπυράκια από ακμή το σαλικυλικό οξύ δρα σαν διασπαστής των black heads και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, ενώ παράλληλα δεν ερεθίζει το δέρμα όπως το benzoyl peroxid.

To brighten: Vitamin C

H dr.Mariwalla αναφέρει πως η βιταμίνη C είναι super αντιοξειδωτική που πολεμά τις κακές συνέπειες των ακτίνων UV και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού όταν χρησιμοποιείται από κάτω. Όμως, επειδή η βιταμίνη C είναι ένα ιδιαίτερο συστατικό που είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί καλό είναι να επιλέγεις προϊόντα που περιέχουν παράγωγο βιταμίνης C ασκορβικό οξύ όπως επίσης φόρμουλες που δεν περιέχουν νερό και είναι συσκευασμένα σε αεροστεγής συσκευασία και το μπουκάλι είναι σκούρο. Έτσι, θα πετύχεις την μέγιστη απόδοση από αυτή!

To smooth & firm: retinol

H ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων, κάνει το δέρμα να είναι απαλό, καθαρίζει τους φραγμένους πόρους, απαλύνει σημάδια γήρανσης και εξομαλύνει την υφή της επιδερμίδας, είναι ένα πραγματικά αγαπημένο συστατικό καθώς έχει τη δυνατότητα να θεραπεύει τα πάντα, από ακμή μέχρι ρυτίδες. Έρευνες χρόνων έχουν αποδείξει ότι η ρετινόλη είναι το καλύτερο αντιγηραντικό συστατικό. Καλό είναι να ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς από νεαρή ηλικία, ξεκινώντας με ένα serum για το βράδυ για παράδειγμα. Να πούμε πως υπάρχει μία περίοδος προσαρμογής για το δέρμα, οπότε μην εκπλαγείς αν ξεφλουδίσεις λίγο, αλλά καλό είναι πάντα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

To hydrate: hyluronic acid

Γνωστό για το ότι μπορεί να κρατήσει 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υγραντικό που απορροφά και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Στα 30 μας το δέρμα ξεκινά να μην μπορεί να παράγει υαλουρονικό οξύ όπως πριν με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται. Και εκεί το υαλουρονικό οξύ γίνεται ο τέλειος αντιγηραντικός παράγοντας που κρατά την επιδερμίδα νεανική και σφριγηλή χάρη στην υγρασία που διατηρεί - όταν παράγεται σωστά. Μερικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν ιονισμένο υαλουρονικό οξύ το οποίο δεν είναι αποτελεσματικό καθώς δεν έχει την ικανότητα να εισχωρήσει στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας μας. Ψάξε προϊόντα που στην ετικέτα αναφέρει απλά υαλουρονικό οξύ για να πετύχεις τα μέγιστα αποτελέσματα.

*η 1η φωτογραφία είναι από την καμπάνια του @peterdevito