BLOG

Blush you and… bless you!

Το blush είναι ένα από τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ. Ανήκει στη κατηγορία των προϊόντων βάσης και η σωστή εφαρμογή του μπορεί να απογειώσει, ή όχι, ένα μακιγιάζ. Δυστυχώς, πολλές φορές παρατηρούμε ότι οι γυναίκες έχουν μια δυσκολία τόσο στο να επιλέξουν τη σωστή απόχρωση blush για την επιδερμίδα τους όσο και στο να την εφαρμόσουν με επιτυχία. Για να είναι σίγουρο ότι δεν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία και να μπορείς να απολαμβάνεις μόνο τα πλεονεκτήματα του blush, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips: blush.jpg  
  • Αν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτόχρωμη, προτίμησε τις light αποχρώσεις blush. Ένα απαλό ροζ και ένα ελαφρύ βερικοκί, θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το φυσικό χρώμα της έξαψης που συνηθίζουν να έχουν τα pale πρόσωπα.
  • Στις λευκές επιδερμίδες το blush εφαρμόζεται ακριβώς πάνω στα μήλα του προσώπου σβήνοντας προς το εσωτερικό του προσώπου.
  • Αν η επιδερμίδα σου είναι ελαφρώς σταρένια, προτίμησε τα πιο βαθιά ροζ χρώματα και τα ροδακινί blush. Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί να τα αναμίξεις στο χέρι σου, με μεγάλο πινέλο, για να πετύχεις το τέλειο χρώμα.
  • Στις μεσαίες επιδερμίδες, το blush εφαρμόζεται στη μήλα του προσώπου αλλά καλό είναι να μη πλησιάζει προς τη μύτη. Ξεκίνησε με λίγο χρώμα και πρόσθετε σιγά-σιγά παραπάνω με το πινέλο. Έτσι, θα αποφύγεις την υπερβολή που δίνει το αποτέλεσμα του μπαλώματος.
  • Οι μελαχρινές επιδερμίδες δεν χαρακτηρίζονται για το χρώμα στα ζυγωματικά τους. Eδώ, χρειάζεσαι αποχρώσεις terracotta και βαθιά τριανταφυλλί χρώματα που θα διαχειριστείς με φειδώ.
  • Αν η επιδερμίδα σου είναι σκουρόχρωμη, εφάρμοσε το blush κάτω από τα ζυγωματικά, σα να κάνεις γωνίες, και για το πάνω μέρος των μήλων πρόσθεσε ένα highlighter που θα δώσει ένταση στο αποτέλεσμα.
  • Σε κάθε περίπτωση, θυμήσου ότι το blush πρέπει να αφομοιωθεί τέλεια με την βάση του προσώπου. Για να υπάρχει χρωματική αρμονία, θα χρειαστεί να περάσεις το πινέλο σου και από την περιοχή πάνω από τα φρύδια , το κόκαλο της μύτης και το πηγούνι.
  • Αν το πρόσωπο σου είναι στρογγυλό, τότε ένα bronzer (σε απόχρωση ανάλογη με αυτή της βάσης σου) θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις σωστές γωνίες. Τα σημεία που θα εφαρμοστεί είναι η περιοχή κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών και τα σημεία που το πρόσωπο οριοθετείται από το λαιμό.
  • Αν το blush σου είναι πολύ έντονο και το φοβάσαι, εφάρμοσε το κάτω από το foundation ή σμίξε το με ελάχιστη πούδρα.
  • Για ένα σούπερ φυσικό, πρωινό μακιγιάζ προσπάθησε να βάφεσαι σε daylight. Μη ξεχνάς ότι ο ήλιος είναι πολύ αποκαλυπτικός και δε συγχωρεί λάθη.