BLOG

Πως Να Κρύψεις Ένα Σπυράκι Σε 5 Απλά Βήματα

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε online τέλεια δέρματα χωρίς καμία ατέλεια, όμως όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Και ειδικά όταν περιμένουμε τις "δύσκολες ημέρες" του μήνα. Οι ορμόνες μας διαταράσονται και οι πιθανότητες να βγάλουμε κάποιο σπυράκι είναι σχεδόν σίγουρες. Ακόμα όμως κι αν δεν περιμένεις περίοδο και έχεις πρόβλημα με το δέρμα σου παρακάτω σου έχουμε 5 βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να τα καλύψεις αποτελεσματικά!

Βήμα 1: Ξέρανε το σπυράκι από το βράδυ

Καθώς το makeup δεν μπορεί να "κολλήσει" επάνω σε ανοιχτή πληγή αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρεις ένα προϊόν που να ξηραίνει τα σπυράκια. Ένα cult και αποτελεσματικό προϊόν για αυτή τη δουλειά είναι από Mario Badescu η Drying Lotion.

Βήμα 2: Απαλά καθάρισε την επιδερμίδα

Το επόμενο πρωί οι πιθανότητες να ξυπνήσεις και το πυράκι να έχει μικρύνει και να είναι πιο ήπιο είναι μεγάλες. Απαλά με νερό ή το αγαπημένο σου micellar water και ένα βαμβάκι πλύνε το πρόσωπό σου έτσι ώστε να αφαιρέσεις κάθε ύχνος λιπαρότητας. Προσοχή όμως, χρειάζεται να κάνεις απαλές κινήσεις για να μην ανοίξεις το σπυράκι. 

Βήμα 3: Εφάρμοσε μικρή ποσότητα concealer επάνω στο σπυράκι

Όταν θέλεις να καλύψεις κάτι less is more. Προτίμησε ένα concealer που έχει κρεμώδη σύνθεση και δεν είναι λεπτόρευστο, έτσι ώστε να σου παρέχει με την 1η στρώση την κάλυψη που επιθυμείς. Εφάρμοσε μία κουκίδα επάνω στο σπυράκι και περίμενε να σταθεροποιηθεί για ένα λεπτό. 

Βήμα 4: Blend blend blend

Με το ίδιο πινέλο ή σφουγγάρι που απλώνεις το makeup σου, με απαλές κινήσεις κάνε blend το concealer επικεντρώνοντας την προσοχή σου στις άκρες. 

Βήμα 5: Set set set

Για να μην γίνει καμία "αποκάλυψη" κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικό να σετάρεις την περιοχή με πούδρα. Προτίμησε μία πούδρα με χρώμα, όπως η Loose Powder της Beauty Is Life, και άπλωσέ τη με ένα μεγάλο πινέλο για να πετύχεις το πιο φυσικό αποτέλεσμα που γίνεται.