BLOG

Self Tanning

OK, μπορεί να μην βρισκόμαστε σε έναν τροπικό προορισμό ή έστω στην παραλία, αλλά ξεκινάνε οι μήνες όπου αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το μαύρισμα του σώματος. Και επειδή ακόμα μπορεί να είναι λίγο κρύος ο καιρός για να πάμε στην παραλία ή απλά δεν υπάρχει ο χρόνος για κάτι τέτοιο, υπάρχει λύση! Self tanning!

Το μόνο "πρόβλημα" εδώ είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξεις! Θέλεις ένα προϊόν σε λάδι ή mousse; Βαθύ ή απαλό τόνο μαυρίσματος;

Light, Medium ή Dark Tan;

Ο γενικός κανόνας είναι να σκεφτείς το αποτέλεσμα που θέλεις να αποκτήσεις.

Αν σκέφτεσαι σαν αποτέλεσμα, ελαφρύ, λαμπερό και λιιιγο μαυρισμένο δέρμα, τότε αυτό το αποτέλεσμα θα το πετύχεις με το Light Tan.

Αν ονειρεύεσαι μία χρυσαφένια επιδερμίδα και έχεις σταρένιο τόνο τότε το Medium Tan είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα.

Αν πάλι επιζητάς ένα βαθύ μαύρισμα που διαρκεί, τότε Dark Dark Dark!

Λάδι ή Mousse;

Αυτή η επιλογή είναι καθαρά θέμα προτίμησης! Το λάδι είναι εύκολο στην εφαρμογή του αλλά προσφέρει ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα, ενώ η mousse μπορεί να σε παιδέψει λίγο στην αρχή αλλά αν μάθεις πως να την απλώνεις σωστά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!

Glow tip: εάν χρησιμοποιήσεις mousse, είναι απαραίτητο να την απλώσεις με το ειδικό γάντι. Οι κινήσεις που θα κάνεις δεν πρέπει να είναι κυκλικές για να μην δημιουργηθούν περίεργα σημάδια κατά το στέγνωμα. Έχε όμως το νου σου γιατί είναι εύκολο να κάνεις γραμμές.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξεις είναι πολύ σημαντική η προετοιμασία της επιδερμίδας σου. Πριν απλώσεις το αυτομαυριστικό είναι απαραίτητο η επιδερμίδα σου να είναι καθαρή, απολεπισμένη και καλά ενυδατωμένη. Καλό είναι αφού έχεις κάνει την απολέπιση να περιμένεις λίγο για να κλείσουν οι πόροι έτσι ώστε να απλωθεί το προϊόν ομοιόμορφα επάνω στην επιδερμίδα. 

Τέλος, τα σημεία όπως οι αγκώνες, γόνατα και το πάνω μέρος της παλάμης είναι αυτά που εμφανίζουν συνήθως τα περισσότερα "προβλήματα". Αυτό που είναι απαραίτητο να κάνεις είναι να είναι καλά ενυδατωμένα αυτά τα σημεία και να δώσεις λίγη περισσότερη προσοχή κατά την εφαρμογή του προϊόντος. 

Σε περίπτωση που όταν στεγνώσει το αυτομαυριστικό δεις ότι σε κάποιο σημείο δεν έχει απλωθεί καλά το προϊόν, η λύση είναι εύκολη! Απλά πάρε μία στεγνή πετσέτα και τρίψε το σημείο απαλά. Θα δεις να εξαφανίζεται κάθε ατέλεια!