BLOG

Πως Να Καθαρίζεις Την Επιδερμίδα Σου Σωστά!

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι από τα πιο απαραίτητα βήματα - αν όχι το σημαντικότερο βήμα - στην καθημερινή σου ρουτίνα. Πολλές φορές οι τα προϊόντα περιποίησης μπορεί να είναι αρκετά ακριβά, οπότε για να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα χρειάζεται να εφαρμοστούν σε καθαρή επιδερμίδα. 

Mistake #1: Not Cleansing Twice per Day

Πόσες φορές μπορεί να "ξεχάσεις" να πλύνεις το πρόσωπό σου το πρωί ή το βράδυ; Και μπορεί το πρωί να γίνεται πιο συχνά, όμως το να πλύνεις την επιδερμίδα σου αφού ξυπνήσεις είναι key! Όπως το βράδυ καθαρίζεις την επιδερμίδα σου από τη λιπαρότητα και τη σκόνη του περιβάλλοντος, το πρωί το πλένεις για να ενεργοποιήσεις την μικροκυκλοφορία στο πρόσωπο, να αφαιρέσεις νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια και να επιτρέψεις στην επιδερμίδα να "δεχτεί" τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις. 

Και πολλές από εμάς ίσως να μην ξέρουμε πως να χρησιμοποιήσουμε σωστά ένα cleanser. Αφού εφαρμόσουμε το προϊόν στα χέρια μας, το τρίβουμε στα δάχτυλά μας για να το ενεργοποιήσουμε και στη συνέχεια το απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Οι κυκλικές κινήσεις αυξάνουν την μικροκυκλοφορία και παράλληλα καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, αφήνοντάς τη καθαρή!

Mistake #2: Not Washing Your Hands

Πλένεις τα χέρια σου πριν καθαρίσεις το πρόσωπό σου; Μπορεί να ακούγεται κάτι απλό αλλά κάνει τρομερή διαφορά! Σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να μεταφέρεις τα βακτήρια και μικρόβια των χεριών σου στο πρόσωπό σου, για αυτό την επόμενη φορά θυμήσου να τα πλύνεις ;)

Mistake #3: Being Too Abrasive

O καθαρισμός από την απολέπιση είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα! Κάποιες φορές, ένας λόγος που δέρματα είναι προβληματικά, μπορεί να ευθύνεται το ότι χρησιμοποιούνται πολύ "σκληρά" προϊόντα ή οι κινήσεις όταν γίνεται ο καθαρισμός είναι "επιθετικές" γιατί έτσι πιστεύουμε ότι θα καθαρίσει το δέρμα καλύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος. Αυτή η αντίληψη όμως μόνο κακό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα! Άφησε το καθαριστικό να κάνει τη δουλειά του κάνοντας απαλές κινήσεις. Εάν χρειάζεσαι μία πιο εντατική περιποίηση ή απολέπιση χρησιμοποίησε κατάλληλα προϊόντα όπως από τη REN το Hot Cloth Cleanser. To συγκεκριμένο καθαριστικό χάρη στο ύφασμα Stay Warm καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος και παράλληλα την απολεπίζει απαλά! 

Και αφού έχεις καθαρίσει την επιδερμίδα σου και είναι η ώρα να τη στεγνώσεις, προσπάθησε να κάνει ταμποναριστές κινήσεις και να μην τρίψεις την πετσέτα, καθώς είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί ερεθισμός.

Mistake #4: Using Temperature water

Η θερμοκρασία του νερού που βρέχεις το πρόσωπό σου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία του δέρματός σου! Μπορεί να πιστεύεις ότι για να ανοίξουν οι πόροι το ζεστό νερό βοηθάει και στο τέλος το κρύο νερό θα συσφίξει την επιδερμίδα, όμως η τέλεια θερμοκρασία είναι η χλιαρή. Το πολύ ζεστό νερό προκαλεί ξηρότητα, ερεθισμό και κοκκινίλες. 

Mistake #5: Cleansing With Cream Or Balm

Χρησιμοποιώντας καθαριστικά που είναι σε μορφή κρέμας ή balm μπορεί να παρατηρήσετε μία έξαρση στην επιδερμίδα σας καθώς μπορεί να αφήσουν υπολήμματα με αποτέλεσμα να κλείσουν τους πόρους ή να δημιουργήσουν ερεθισμό καθώς εμποδίζουν τη φυσική διαδικασία της επιδερμίδας για ενυδάτωση. Ακόμη, εμποδίζουν στην απορρόφηση των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Ιδανικά, ένα καθαριστικό σε μορφή gel ή αφρού θα καθαρίσει απαλά την επιδερμίδα χωρίς να κλείσει τους πόρους χάρη στην ελαφριά τους σύνθεση. 

Μικρές αλλαγές μπορεί να κάνουν μεγάλη αλλαγή στην καλή υγεία της επιδερμίδας σου. Δες ποια από τα παραπάνω ίσως κάνεις και προσπάθησε να αλλάξεις μερικές συνήθειες για μία δοκιμαστική περίοδο και παρατήρησε αν υπάρχει διαφορά!

Μερικά από τα αγαπημένα μας picks για να δοκιμάσεις: