BLOG

Can we make it last longer?

how-to-make-your-makeup-last-longer-1 Βλέπεις βίντεο με make up tutorial, έχεις τα top προϊόντα που κυκλοφορούν και παρόλα αυτά κάτι κάνεις λάθος και το μακιγιάζ σου διαρκεί λίγο; Been there done that, για αυτό σήμερα συγκεντρώσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σου τα πιο χρήσιμα tips για να έχεις ένα αποτέλεσμα με διάρκεια! (you can thank us later)
  • Καθάρισε καλά το πρόσωπό σου. Ένα ήπιο απολεπιστικό θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα, θα αφαιρέσει νεκρά κύτταρα και θα την προετοιμάσει καταλλήλως για το επόμενο step, την ενυδάτωση. Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε ενυδατική κρέμα ή serum πριν το μακιγιάζ σου για να δημιουργήσεις ουσιαστικά την τέλεια βάση! Η αφυδατωμένη επιδερμίδα θα «πετάξει» οποιοδήποτε προϊόν και αν βάλεις επάνω, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα τελείως διαφορετικό από αυτό που φανταζόσουν.
  • Διάλεξε το foundation που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου. Η λιπαρή επιδερμίδα θέλει ένα λιγότερο ενυδατικό foundation ενώ οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται ένα πιο πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία foundation.
Εκτός από foundation, διάλεξε και μια πούδρα! Μπορεί στην καθημερινότητα να σου φαίνεται περιττή, είναι όμως απαραίτητη για να κάνεις το μακιγιάζ σου πιο σταθερό! Χρησιμοποίησε ελάχιστη ποσότητα σε όλο το πρόσωπο και πάνω από το concealer και δες το μακιγιάζ σου να διαρκεί για ώρες! make-up-e1377553093745  
  • Χρησιμοποίησε primer ματιών! Το primer είναι μια πολύ λεπτή στρώση που απλώνεται στα μάτια – υπάρχει και για το πρόσωπο- και ουσιαστικά βοηθάει την σκιά σου να απλωθεί ομαλά, ομοιόμορφα χωρίς να σκορπιστεί ή να «λιώσει» πάνω στο βλέφαρο.
 
  • Άπλωσε όσα περισσότερα προϊόντα μπορείς με σφουγγάρι αντί για πινέλο! Το σφουγγάρι κάνει τα διάφορα προϊόντα ένα με την επιδερμίδα, κάνοντάς τα πιο σταθερά και δίνοντας ταυτόχρονα πιο φυσικό αποτέλεσμα!
  • Άπλωσε μια στρώση ρουζ πάνω από το foundation σου και λίγο πριν βγεις, πέρνα άλλη μια στρώση ρουζ- πάνω από την πούδρα, ώστε το χρώμα να φαίνεται πιο φυσικό και να διατηρηθεί περισσότερη ώρα!
  • Για να βοηθήσεις το κραγιόν σου να διαρκέσει περισσότερο, κάνε στα χείλη σου μια ήπια απολέπιση με την οδοντόβουρτσά σου! Στη συνέχεια πέρνα τα χείλη σου με primer – προσοχή, όχι Lip balm γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα να «τρέχει» το χρώμα-. Στη συνέχεια, βάλε μια λεπτή στρώση concealer και κάνε το περίγραμμα με το μολύβι που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Οκ μέχρι εδώ; Τώρα πέρνα όλη την επιφάνεια των χειλιών σου με το μολύβι, δίνοντας ήδη ένα πρώτο χρώμα στα χείλη! Στη συνέχεια βάλε το κραγιόν σου (finally), ταμπονάρισέ το με ένα χαρτομάντιλο, πέρνα από πάνω λίγη πούδρα και –τελειώνουμε- άλλη μια στρώση κραγιόν και you are ready!
  • Χρησιμοποίησε μια διάφανη πούδρα λάμψης που θα σταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο το μακιγιάζ σου και θα το κάνει πιο ξεκούραστο και λαμπερό, στη στιγμή! Tip: Την πούδρα λάμψης καλό είναι να την απλώνεις με χοντρό πινέλο ώστε να αποφύγεις να πέσει πολύ σε ένα σημείο και καθόλου σε κάποιο άλλο!
Δύσκολο; Όχι! Αποτελεσματικό; Σίγουρα! Δοκίμασέ το και μοιράσου τα αποτελέσματα μαζί μας!