BLOG

Summer hair

Τα μαλλιά το καλοκαίρι δεν διανύουν την πιο ανέμελη εποχή τους. Συγκεκριμένα, περιμένουν πως και πώς να φύγουν οι καυτοί μήνες για να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους και κάθε φθινόπωρο μετράνε απώλειες που τα κάνουν να μοιάζουν δυστυχισμένα. Σαφέστατα, χρειάζονται την υποστήριξη σου. Ουσιαστικά έχουν ανάγκη να αλλάξεις για λίγο τις συνήθειες και τα προϊόντα που συνήθως χρησιμοποιείς για να τα βοηθήσεις και να μπορούν να βγουν από αυτή την δοκιμασία με τις λιγότερες φθορές που γίνεται. Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με όσα πρέπει να κάνεις. Αποστήθισέ την και τήρησέ την κατά γράμμα:
  • Αν μπορείς και αντέχεις μη βάψεις τα μαλλιά σου μέσα στο καλοκαίρι. Κράτησε την αλλαγή για αργότερα. Αν έχεις, ήδη, βαμμένα μαλλιά, αναζήτησε τα προϊόντα με σύνθεση που προστατεύουν το χρώμα με UV φίλτρα.
  • Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου κάνει ένα κούρεμα που μπορείς να διαχειρίζεσαι εύκολα και χωρίς να ταλαιπωρείς την τρίχα με πολύωρο styling. Αν καιρό τώρα σκεφτόσουν εκείνο το υπέροχο Pixie Cut, ήρθε η στιγμή να το τολμήσεις. Τίποτα καλύτερο για το καλοκαίρι.
hngghny
  • Πολέμησε με κάθε δυνατό μέσο το φριζάρισμα. Ο δυνατός ήλιος αλλά και ο αέρας, ανά διαστήματα, αφυδατώνουν την τρίχα με αποτέλεσμα το εφέ «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» που καθόλου δε σου πάει. Επένδυσε σε ενυδατικά σαμπουάν, μάσκες έντονης θρέψης και conditioner που τηρούν τις υποσχέσεις τους.
  • Ξέχνα την πισίνα ή αν μπαίνεις σε αυτή για όποιο λόγο, κάντο σωστά. Δηλαδή, φόραγε πάντα σκουφάκι και μετά λούσου με σαμπουάν που εξουδετερώνουν το χλώριο.
  • Μάθε να φοράς πάντα καπέλο. Μπορεί να μην μένουμε στην Αγγλία και η εικόνα μιας γυναίκας με καπέλο στην πόλη να ξενίζει πολλούς, αλλά εσύ φόρα το καπελάκι σου στραβά γιατί είναι το μόνο που μπορεί να σε προφυλάξει επαρκώς από τον ήλιο και κάνε την δουλίτσα σου.
  • Σταμάτα την πρέσα και το σεσουάρ και άσε την τρίχα να βρει την χάρη της στην φυσική μορφή της. Μπορείς για τρεις μήνες να κυκλοφορείς με το φυσικό σου σπάσιμο. Αν, μάλιστα, μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά κάποια προϊόντα styling δεν θα έχεις ανάγκη πια την θερμότητα για να διαχειριστείς το χτένισμα σου.
  • Μάθε να κάνεις ντους αμέσως μετά από κάθε βουτιά στην θάλασσα για να μη στεγνώνει τα αλάτι στα μαλλιά σου. Κατά την διάρκεια παραμονής σου κάτω από τον ήλιο, πλέκε τα μαλλιά σου σε χαλαρή πλεξούδα.
  • Κάνε πιο συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για να απομακρύνεις τις ξηρές άκρες αλλά και για να απολαμβάνεις θεραπείες λουτήρα που δρουν στην καρδιά της τρίχας και επανορθώνουν τις φθορές πιο αποτελεσματικά.
hbgtdhgbttor_Collage  
  • Μη λούζεσαι κάθε μέρα εκτός αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά και έχεις παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι γίνονται ακόμα περισσότερο. Διαφορετικά, άσε τα φυσικά λιπίδια του τριχωτού να δουλεύουν για σένα και κάποιες φορές ανανέωνε το χτένισμα σου με ένα dry shampoo.
  • Τέλος μη χρησιμοποιείς βούρτσα όλη την ώρα και μη δένεις τα μαλλιά σου σφιχτά με λαστιχάκια. Η τρίχα θέλει αγάπη και φροντίδα. Απαλό άγγιγμα και χάδι. Τίποτα άλλο.
Για να τα βγάλεις πέρα ακόμα καλύτερα, δοκίμασε αυτά τα προϊόντα από το e-shop μας:
  • Το Peach Shampoo for Suicidal Hair της Anatomicals που είναι ιδανικό για μαλλιά που περνάνε δύσκολες ώρες και βρίσκονται μια ανάσα πριν την εξαθλίωση.
  • Το Σαμπουάν Λάμψης & Αναζωογόνησης για θαμπά, βαμμένα μαλλιά Τερψιχόρη της Fresh Line με αιθέρια έλαια από νεράντζι, μανταρίνι και πορτοκάλι, εκχυλίσματα τσουκνίδας και δάφνης , ξύδι, αλόη και D-Panthenol
  • Την Mer-rouge Deep Conditioning Hair Mask της Molton Brown με φύκια ερυθράς θάλασσας για βαθιά ενυδάτωση, φυτικές πρωτεΐνες για απαλότητα και μαλακτικούς παράγοντες για εντατική φροντίδα.
  • Την μαλακτική κρέμα με φυτά και λουλούδια της θάλασσας από την Jason που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση με εκχυλίσματα από τροπικά θαλάσσια φυτά και λουλούδια, βιταμίνες και μέταλλα. Εμπλουτισμένο με έλαιο Κοκούι, Πλουμέρια και Τζινγκσένγκ, καταπραΰνει άμεσα τα ατίθασα μαλλιά και εξαφανίζει το φριζάρισμα.
 Ακολουθώντας τις συμβουλές μας και χρησιμοποιώντας αυτά τα προϊόντα, τα μαλλιά σου θα παραμείνουν στιλπνά και λαμπερά. Αυτό δεν θέλεις; Αυτό θα έχεις.