BLOG

5 κακές συνήθειες απειλούν την επιδερμίδα σου!

Κάνεις καθημερινά καθαρισμό, φοράς τις καλύτερες κρέμες, κάνεις απολέπιση και δεν ξεχνάς να εφαρμόζεις μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Τότε γιατί δεν έχεις τέλεια επιδερμίδα; Κατά πάσα πιθανότητα, κάποιες κακές σου συνήθειες σαμποτάρουν την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σου:
  1. Είσαι άνθρωπος των καταχρήσεων. Ποτέ δεν σταματάς στο «ένα» ή στο «λίγο». Έτσι, όταν θα βγεις για διασκέδαση θα πιεις μερικά ποτά. Το αλκοόλ, όμως αφυδατώνει την επιδερμίδα σου! Το ίδιο κάνουν ο καφές και το υπερβολικό αλάτι. Μήπως, να σταματήσεις την υπερβολική κατανάλωση τους;
  2. Τα πολλά γλυκά, πάλι, απειλούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Οι γλυκατζήδες είναι καταδικασμένοι να έχουν περισσότερες ρυτίδες και θαμπάδα στο δέρμα τους. Προσπάθησε να τα περιορίσεις και έτσι βρεις τη χαμένη λάμψη σου!
  3. Χρησιμοποιείς λάθος απολεπιστικό προϊόν. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που κάνεις απολέπιση νιώθεις την επιδερμίδα σου άγρια και ερεθισμένη. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν απολέπισης που εφαρμόζεις είναι πολύ σκληρό και προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα σου. Άλλαξε το άμεσα!
glowww.jpg 4.  Δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες ή δεν κοιμάσαι τις ώρες που πρέπει. Οι καλύτερες ώρες ύπνου είναι 23:00-7:00. Εκείνο το διάστημα, η επιδερμίδα σου εκτελεί τις διαδικασίες ανανέωσης των κυττάρων. Αν δεν κοιμάσαι σωστά, οι λεπτές γραμμές του προσώπου και οι ρυτίδες θα φαίνονται πιο έντονα, η επιδερμίδα σου δε θα έχει ζωντάνια και το βλέμμα σου θα είναι θολό και κουρασμένο. 5.  Δεν κάνεις κάθε βράδυ καθαρισμό στο πρόσωπο σου. Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον, μια φορά την εβδομάδα επιτρέπεις στο μακιγιάζ και τους ρύπους να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας σου. Το ξέρεις, όμως, ότι αυτό αρκεί για να δημιουργούνται σπυράκια, μαύρα στίγματα και θαμπάδα; Προσπάθησε να είσαι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις που έχεις απέναντι στο πρόσωπο σου αν θέλεις να είναι πάντα φρέσκο και ζωντανό. Τι λες; Θα σταματήσεις όλα εκείνα που απειλούν την ομορφιά σου επιτρέποντας στα προϊόντα ομορφιάς να δράσουν όπως πρέπει; Και κάτι τελευταίο! Σταμάτησε το κάπνισμα, please! Είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στο δέρμα σου! Το κάπνισμα καταστρέφει το κολλαγόνο και σε οδηγεί γρήγορα προς το γήρας! Μη του κάνεις τη χάρη. Τα Glowgirls μένουν πάντα νέα!