BLOG

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ; ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Έχουν ειπωθεί τόσα πράγματα σχετικά με το πώς πρέπει να χτενίζουμε / βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας, που είναι δύσκολο κανείς να ξεχωρίσει τί ισχύει στην πραγματικότητα και τί όχι.

 

Ενημερωθείτε για το ποια βούρτσα είναι κατάλληλη για εσάς, επιλέξτε ανάλογα με τον τύπο, την υφή και το στυλ των μαλλιών σας και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε!

 

ΤΗΕ WET BRUSH - Wet Brush Pro Shine Enhancer Luminous Spiral

 

ΤΗΕ WET BRUSH | Wet Brush Pro Shine Enhancer Luminous Spiral

Χτενίζω σωστά τα μαλλιά μου;

Προκειμένου να αποφύγετε το ανεπιθύμητο σπάσιμο της τρίχας, θα πρέπει να χτενίζετε τα μαλλιά σας ξεκινώντας πάντα από τις άκρες και σταδιακά, καθώς ξεμπλέκονται, να ανεβαίνετε προς τα πάνω -  ποτέ το αντίστροφο.

TIP: Εάν τα μαλλιά σας μπλέκονται συχνά, είναι αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα, μπορείτε ανά διαστήματα να κάνετε ένα hair dedicated beauty sleep, εφαρμόζοντας την αγαπημένη σας μάσκα μαλλιών (https://glowbox.gr/52-maskes-mallion) την οποία θα απλώνετε σε όλο το μήκος τους και θα την αφήνετε όλο το βράδυ. Το πρωί, μετά το λούσιμο, τα μαλλιά σας θα είναι ΜΕ-ΤΑ-ΞΕ-ΝΙΑ!

ΤΗΕ WET BRUSH - Classic Purple Brush

ΤΗΕ WET BRUSH | Classic Purple Brush

Είναι καλύτερο να χτενίζω τα μαλλιά μου ενώ λούζομαι;

Ακούμε συχνά πως τα μαλλιά ξεμπερδεύονται πολύ πιο εύκολα, εάν είναι βρεγμένα. Αυτό είναι μύθος, καθώς τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Αντί για νερό, μπορείτε αν θέλετε να εφαρμόσετε το detangler της επιλογής σας. Εμείς, σας προτείνουμε το πολυβραβευμένο προϊόν από JOHN MASTERS ORGANICS, με Εσπεριδοειδή & Νερόλι!

 

JOHN MASTERS ORGANICS | Detangler Με Εσπεριδοειδή & Νερόλι

Ποια είναι η κατάλληλη βούρτσα για εμένα;

Επιλέξτε την κατάλληλη βούρτσα ανάλογα τις ανάγκες και το είδος των μαλλιών σας. Εάν η τρίχα των μαλλιών σας είναι λεπτή, επιλέξτε μία βούρτσα με σκληρή φυσική τρίχα. Από την άλλη, αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά ή χοντρά, μία βούρτσα με αραιά δόντια είναι η ιδανική για εσάς. 

Το κούρεμα κάνει τη διαφορά

Συγκεντρώνετε τα βλέμματα με ένα δυναμικό κοντό, ή στιλάτο καρέ κούρεμα; Τότε οι μικρές σε μέγεθος βούρτσες θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Εάν όμως έχετε πιο μακριά μαλλιά, επιλέξτε μία μεσαία ή και μια πιο μεγάλη βούρτσα, που θα σας βοηθήσει να πετύχετε εύκολα και γρήγορα το styling της επιλογής σας.

Θέλω να την έχω πάντα μαζί μου!

Παντού και πάντα χτενισμένη! Γιατί όχι;  Θέλετε να διατηρείτε τέλειο το χτένισμά σας κάθε στιγμή; Τότε θα λατρέψετε τις «on-the-go» βούρτσες, που διαθέτουν προστατευτικό κάλυμμα για να μην σπάνε τα δόντια τους όταν τις έχετε μέσα στην τσάντα! Ελαφριές, με εύχρηστη λαβή, κατάλληλες για χρήση σε βρεγμένα &  στεγνά μαλλιά, εύκολες στον καθαρισμό τους!

ΤΗΕ WET BRUSH| The Squirt - Purple

Χτένισμα και στέγνωμα μαλλιών παράλληλα! Can Do!

Μια βούρτσα με αεραγωγούς θα γίνει ο σύμμαχός σας! Χτενίστε και παράλληλα στεγνώστε τα μαλλιά σας στο Πι και Φι! Ο σχεδιασμός αυτού του είδους βούρτσας επιταχύνει το στέγνωμα κατά 20% και τα μαλλιά σας είναι σχεδόν στυλιζαρισμένα όταν τελειώσετε με το στέγνωμά τους.

ECO TOOLS | Smoothing Detangler Hair Brush

Σγουρά μαλλιά; Τα αγαπάμε ιδιαίτερα!

Μία κοινή βούρτσα μπορεί να βλάψει τα δικά σας μαλλιά. Αν έχετε μαλλιά με μπούκλες, προτείνουμε να αποφύγετε τις βούρτσες που φριζάρουν υπερβολικά τα μαλλιά και να προτιμήσετε αντ’ αυτού μία χτένα με δύο «σειρές» από αραιά «δόντια» ή την ειδικά σχεδιασμένη για σγουρά μαλλιά, Tangle Teeser.

 

NISIM | Wide Tooth Comb

Συμπληρωματικά, δοκιμάστε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας συμπεριλαμβάνοντας στη ρουτίνα σας κι ένα Leave-In conditioner. Εμείς έχουμε λατρέψει το «Κλειώ» από τη Fresh Line. Είναι ένα προϊόν κατάλληλο για όλους τους τύπους που μαλακώνει, ξεμπερδεύει και προστατεύει τα μαλλιά, αφήνοντας ένα απαλό άρωμα γιασεμιού. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!!

FRESH LINE | Κλειώ Leave-In Conditioner 

Στέγνωμα, ίσιωμα ή φορμάρισμα μαλλιών ταυτόχρονα;

Αν ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε μια στρογγυλή βούρτσα, μπορεί να αποδειχτεί ένα αληθινά μαγικό εργαλείο στα χέρια σας, που θα κάνει θαύματα απογειώνοντας το κάθε σας look! Αν θέλετε τα μαλλιά σας να έχουν πιο πολύ όγκο και λίγες μπούκλες, η λύση είναι μια στρογγυλή βούρτσα! Μπορείτε να τη βρείτε σε διάφορες διαμέτρους. Όσο πιο στενή είναι η βούρτσα, τόσο πιο στενές θα είναι οι μπούκλες των μαλλιών σας.

TIP: Δοκίμαστε να χρησιμοποιήσετε κρύο αέρα στα μαλλιά σας προτού απομακρύνετε τη βούρτσα από αυτά, επειδή αυτό βοηθά στο να διατηρηθεί το στυλ για περισσότερο.

Καθαριότητα = η μισή αρχοντιά!

Οι βούρτσες και οι χτένες είναι εστίες μικροβίων, ειδικά, όταν αφήνουμε για καιρό τρίχες πάνω τους και δεν τις καθαρίζουμε ποτέ! Καθαρίστε τη βούρτσα σας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Πώς; Αρχικά αφαιρέστε όλες τις τρίχες, έπειτα γεμίστε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγο σαμπουάν, βυθίστε τη βούρτσα μέσα και αφήστε τη για 20 περίπου λεπτά, ώστε να μαλακώσουν και να φύγουν τα προϊόντα styling που ίσως έχει συγκρατήσει. Σκουπίστε με ένα πανί και μετά ξεπλύνετέ την με χλιαρό τρεχούμενο νερό για να φύγουν όλα τα υπολείμματα και μετά σκουπίστε ξανά. Τέλος, αφήστε τη να στεγνώσει & να στραγγίζει με φορά προς τα κάτω (στηριζόμενη στα «δόντια»).

Γνωρίζατε ότι:

«Σε κάθε κεφάλι φυτρώνουν φυσιολογικά 120.000 - 200.000 τρίχες.

Από κάθε ρίζα, τριχοθυλάκιο, 'φυτρώνουν' από 1 έως 5 τρίχες.

Κάθε μέρα χάνονται φυσιολογικά 50 - 100 τρίχες.

Επίσης, καθημερινά φυτρώνει ένας καινούργιος αριθμός τριχών.

Αυτές οι καινούργιες τρίχες που θα βγουν φυτρώνουν από τις ίδιες ρίζες.» 

Αυτά από εμάς! Να θυμάστε ότι τα περιποιημένα μαλλιά πλαισιώνουν το πρόσωπό μας και είναι καθοριστικά για την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς!

 

GLOWBOX BEAUTY EXPERTS xx