BLOG

MASKNE: Η ΝΕΑ ΑΚΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

Οδηγός Επιβίωσης για την καθημερινότητα

Alchemist Magazine

Σε μια εποχή που η μάσκα έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και χρειάζεται να τη φοράμε όλο και πιο πολύ, παρατηρούμε αλλαγές όχι μόνο στη διάθεση, αλλά και στην επιδερμίδα μας.

Τι είναι η maskne και από τι προκαλείται;

Έχει δημιουργηθεί από την ένωση των λέξεων mask (μάσκα) + acne (ακμή). Όπως αναφέρει και η λέξη, ο όρος αφορά στην ακμή που δημιουργείται από την τακτική χρήση της μάσκας προστασίας. Η maskne προκαλείται από την υγρασία, την υπερβολική θερμότητα, την πίεση και την τριβή στην επιδερμίδα στα σημεία όπου καλύπτεται από τη μάσκα, καθώς αυτές οι συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία και τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων.

Τι ρόλο παίζει η ποιότητα της μάσκας;

Το πιο βασικό κομμάτι στην περίπτωση των επαναχρησιμοποιούμενων υφασμάτινων μασκών, αφορά στο υλικό κατασκευής τους. Δερματολόγοι συστήνουν να προτιμούμε μάσκες που είναι 100% βαμβακερές, καθώς αυτές βοηθούν την αναπνοή της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η δημιουργία των βακτηριδίων που προαναφέραμε. Εναλλακτικά στις υφασμάτινες, μπορούμε να χρησιμοποιούμε μάσκες μιας χρήσης, τις οποίες και απορρίπτουμε ακριβώς μετά τη χρήση.

Wooden Amsterdam

Τι προτείνουν οι δερματολόγοι

Δεδομένης της έξαρσης της maskne, πολλοί δερματολόγοι τοποθετήθηκαν στο ζήτημα υπογραμμίζοντας τη σημασία του σωστού καθαρισμού και προτείνοντάς μας tricks & tips για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα συμπτώματα από τη χρήση της μάσκας.

1. Αποφύγετε να βάφετε την επιδερμίδα κάτω από τη μάσκα – εξάλλου δε φαίνεται! Είναι ευκαιρία να την ξεκουράσετε, να δώσετε έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών σας και να μαγνητίσετε όλα τα βλέμματα εφαρμόζοντας την αγαπημένη σας σκιά, mascara & eye liner ;-)

NIP+FAB Eyeliner   

CATRICE Volume Mascara                 NIP+FAB Eyeliner            REVITALASH Double Mascara

2. Προσαρμόστε τη ρουτίνα περιποίησής σας σύμφωνα με τις περιστάσεις! Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα σωστό καθαρισμό, συνεχίστε με toner και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα ημέρας. Μη παραλείψετε το αντηλιακό σας!

                  

  YOUTH LAB Cleanser         JUVENA Pure Clarifying Tonic     NAOBAY Detox - Αντηλιακή Κρέμα

3. Πείτε ΟΧΙ στα δραστικά συστατικά μέσα στην ημέρα, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν κάτω από τη μάσκα σας, θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα και ενδέχεται να δημιουργήσουν extra ερεθισμό! TIP: Εντάξτε τα δραστικά συστατικά στη βραδινή σας ρουτίνα και ξυπνήστε φρέσκιες & αναζωογονημένες!

                                                https://glowbox.gr/kremes/5760--purely-ageless-restorative-night-cream.html

SUPER FACIALIST Retinol+ Anti-Ageing Night Cream     SUKIN Purely Restorative Night Cream

4. Η απολέπιση είναι πιο must από ποτέ!! Μη παραλείψετε αυτό το σημαντικό step στη ρουτίνα σας! 2-3 φορές την εβδομάδα θα βοηθήσουν στον σωστό καθαρισμό και θα κάνουν τη διαφορά. Αποφύγετε τη maskne καθαρίζοντας σε βάθος την επιδερμίδα σας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και βοηθώντας στην ανάπλασή της με το αγαπημένο σας απολεπιστικό! 

    https://glowbox.gr/apolepistika-toner/6126-sea-kissed-scrub-.html                                   https://glowbox.gr/apolepistika-toner/5460-salicylic-acid-anti-blemish-purify-refresh-facial-scrub.html

BEAUTY JAR Scrub Προσώπου Και Σώματος                SUPER FACIALIST Facial Scrub

5. Είτε χρησιμοποιείτε μάσκες μιας χρήσης, είτε υφασμάτινες, προτείνεται να τις αντικαθιστάτε κάθε 3-4 ώρες. Μια μάσκα δεν αρκεί για όλη την ημέρα!

6. Δερματολόγοι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι πολύ σημαντικό βήμα στην αποφυγή της maskne είναι να περνάμε τακτικά την επιδερμίδα μας με ένα βαμβάκι στο οποίο έχουμε βάλει νερό micellar απομακρύνοντας ρίπους, βακτήρια και ιδρώτα!

https://glowbox.gr/katharistika/6248-micellar-water.html?search_query=youth+lab&results=43                                                       

YOUTH LAB Micellar Water

Εφαρμόστε τα παραπάνω από σήμερα και πείτε ΝΑΙ σε μια GLOWy επιδερμίδα χωρίς maskne :-)