BLOG

Your 3-Step Guide To Smooth Skin

Το απαλό δέρμα... μία πονεμένη ιστορία και μία μόνιμη μάχη που πολές φορές βγαίνουμε χαμένες... Τώρα που ο καιρός αλλάζει και μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο χειμώνα ίσως θα έχεις παρατηρήσει ότι η επιδερμίδα σου αντιμετωπίζει κάποια θέματα, όπως μικρά σπυράκια, φαίνεται κουρασμένη με δυσχρωμίες. Αυτό συνήθως οφείλεται στην ξηρότητα. Και το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν νιώθουμε αυτό το τράβηγμα στo πρόσωπό μας είναι να εφαρμόσουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής κρέμας ή κάποιου ελαίου. Όμως! κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα καθώς η κρέμα έρχεται σε επαφή με τα νεκρά κύτταρα τα οποία κολλάνε επάνω της και δημιουργείτε ένα build-up νεκρού δέρματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αισθητήρες της επιδερμίδας μας να καταλαβαίνουν ότι η επιδερμίδα είναι ενυδατωμένη με αποτέλεσμα να μην θεωρούν απαραίτητη την απορρόφηση υγρασίας από τον οργανισμό για να ενυδατώσουν τα βαθύτερα στρώματα. Κάτι τέτοιο προκαλεί ξηρότητα στα βαθύτερα στρώματα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πετάξεις την ενυδατική σου! Με το παραπάνω! Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να βρεις τη σωστή ποσότητα. 

Η λύση:

Exfoliate

H απολέπιση της επιδερμίδας είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα για πιο απαλό δέρμα. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να καθαρίσεις την επιδερμίδα με ένα απαλό πανί/πετσέτα (cloth). H εφαρμογή του είναι πολύ εύκολη και τα αποτελέσματα "λαμπρά"! Αφού έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου χρησιμοποίησε ένα απαλό πανί με ήπιες κυκλικές κινήσεις. Αυτό θα προσφέρει ελαφριά απολέπιση, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος. Φυσικά, το καθαριστικό που χρησιμοποιείς παίζει καθοριστικό ρόλο. Για αυτό το Hot Cloth Cleanser της REN θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου χωρίς να αφαιρέσει τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος. 

REN - Hot Cloth Cleanser

Moisturize

Αντικατέστησε τις πολύ βαριές ενυδατικές κρέμες με 3 αποτελεσματικά βήματα! Χρησιμοποίησε ένα serum που έχει σαν βάση το υαλουρονικό οξύ και στη συνέχεια ψέκασε με ένα ενυδατικό spray όπως το Facial Spray από Mario Badescu. Το υαλουρονικό οξύ έχει τη δυνατότητα να "κουβαλάει" το βάρους του σε νερό 1000 φορές παραπάνω. Ψέκασε με το spray και περίμενε να απορροφηθεί. Τελείωσε με την ενυδατική σου κρέμα, η οποία θα κρατήσει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα σου. Αυτή η τεχνική θα κρατήσει την επιδερμίδα σου ζωντανή και βαθιά ενυδατωμένη.

  

Αντηλιακή Προστασία

Το ότι είναι χειμώνας δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ξεχάσουμε την αντηλιακή προστασία! Ο ήλιος βγαίνει και αυτή την εποχή και είναι εξίσσου απαραίτητο να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας. Ο μεγαλύτερος "εχθρός" για την υφή της επιδερμίδας μας είναι ο ήλιος και για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί! Βρες αυτό που σου ταιριάζει και έχεις βρει το πιο αποτελεσματικό προϊόν για αντιγήρανση! 

Το Murad City Skin Age Defence Broad Spectrum SPF50 PA++++ θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος, καθώς πέρα από το ότι θα σε προστατέψει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιο, είναι ειδικά σχεδιασμένο για να σε προστατέψει από άλλες βλαβερές ακτινοβολίες που δέχεται το δέρμα στην καθημερινότητα όπως μπλε φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές, ρύπανση, υπέρυθρη ακτινοβολία.

Καθώς οι περίοδος των γιορτών πλησιάζει είναι σημαντικό να αρχίσεις να φροντίζεις την επιδερμίδα σου από νωρίς. Για αυτό το λόγο κάνε την έρευνά σου και βρες προϊόντα που θα την κάνουν να δείχνει στα καλύτερά της εκείνες τις ημέρες (και φυσικά όλο τον υπόλοιπο χρόνο)!