BLOG

How To Curate The Perfect Bath

Οι ζωές μας συνεχώς γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και οι ρυθμοί συνεχώς αυξανόμενοι, σχεδόν ασταμάτητοι! Για αυτό είναι σημαντικό να βρίσκουμε λίγες στιγμές ηρεμίας για το σώμα και το μυαλό. Και τι καλύτερο όταν αυτό μπορεί να συνδυαστεί! Μία ώρα στη μπανιέρα μπορεί να προσφέρει τη χαλάρωση που χρειάζεσαι και συνεχώς αναβάλεις. Έτσι, όταν αποφασίσεις να αφιερώσεις αυτές τις πολύτιμες στιγμές στη μπανιέρα σου είναι σημαντικό να λάβεις κάποια πράγματα υπόψιν πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία έτσι ώστε να πετύχεις τα μέγιστα επίπεδα χαλάρωσης! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

The Prepwork

Το σώμα μας είναι γεμάτο τοξίνες και είναι σημαντικό να το βοηθήσεις να τις αποβάλλει. Κάνοντας ένα scrub αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος, βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλλει πιο εύκολα τις τοξίνες. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που εμποδίζει την αποβολή αυτών των τοξινών.

Neal's Yard - Body Brush

H συγκεκριμένη βούρτσα θα καθαρίσει υπέροχα την επιδρμίδα σου και θα σε βοηθήσει να φτάσεις σε σημεία που συνήθως δεν φτάνεις!

The Temperature

Η θερμοκρασία παίζει καθοριστικό ρόλο για το πόσο θα ευχαριστηθείς το μπάνιο σου. Και το να βρεις την κατάλληλη μπορεί να είναι tricky. Χρειάζεται το νερό να είναι ζεστό αλλά όχι χλιαρό, αλλά ούτε και καυτό... Οι ειδικοί συστήνουν το νερό να βρίσκεται σε θερμοκρασία κοντά σε αυτή του σώματος - 37℃ -. Το καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό καθώς καταστρέφει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Πριν κάνεις τη "βουτιά" σου βεβαιώσου ότι έχεις πετύχει τη σωστή θερμοκρασία. Κάνε το test με τον καρπό σου και όχι με τα δάχτυλά σου, καθώς τα δάχτυλα έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη θερμότητα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος!

Άλατα, Έλαια ή Bubbles?

Το τι θα βάλεις μέσα στο μπάνιο σου είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης ή τι έχει ανάγκη το σώμα σου εκείνη την ημέρα. Γενικά προτίμησε προϊόντα τα οποία απελευθερώνουν αρώματα που θα χαλαρώσουν το σώμα και το πνεύμα. Η λεβάντα, το νερόλι και το χαμομήλι είναι μερικά από αυτά. Τα έλαια έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν το σώμα και το πνεύμα μαγικά. Ενώ παράλληλα ενυδατώνουν το ξηρό δέρμα και μπορούν να αντικαταστήσουν την ενυδατική σου για το βράδυ!

Τα άλατα έχουν υπέροχες μυοχαλαρωτικές ιδιότητες, έτσι αν έχεις κάνει μία έντονη προπόνηση ή είχες μία δύσκολη ημέρα στη δουλειά με πολύ ορθοστασία, θα σου προτείναμε να πας με αυτά. 

Για more fun τα bubbles είναι η επιλογή που σου ταιριάζει. 

Η ποσότητα που θα βάλεις μέσα στο νερό επίσης είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξεις. Μία χούφτα άλατα για μία φορά είναι αρκετή, ενώ αν χρησιμοποιήσεις κάποιο έλαιο 2-3 καπάκια είναι όσο χρειάζεσαι!

The Atmosphere

Η ατμόσφαιρα του μπάνιου σου επίσης παίζει καθοριστικό παράγοντα καθώς μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά να χαλαρώσεις, πνευματικά. Κοιτάζοντας inspiring φωτογραφίες από μπάνια θα δεις ότι τα κεριά, συνήθως, κατακλύζουν το χώρο! Το απαλό φως που βγάζουν έχει σχεδόν υπνώτικές ιδιότητες στο μυαλό και είναι πιο χαλαρωτικό από το σκληρό, συμβατικό φως του μπάνιου. Πέραν όμως από την ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργούν, το άρωμά τους επίσης θα σε βοηθήσει στη χαλαρωτική σου εμπειρία! Και μην ξεχνάς η λεβάντα, το χαμομήλι και το νερόλι είναι τα αρώματα που θέλεις να μυρίζεις!

While You Bathe

Καθώς βρίσκεσαι μέσα στη μπανιέρα το πρώτο πράγμα που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί, αφού απολαύσεις 2 λεπτά ηρεμίας, είναι να ξεκινήσει το μυαλό να φέρνει όλα τα τρέχοντα ζητήματα που σε απασχολούν και πιθανό να αρχίσει το άγχος να σε καταβάλλει. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις τις σκέψεις σου σε ηρεμία και η αναπνοή θα σε βοηθήσει να το πετύχεις. Ανέπνεε βαθιά και νιώσε κάθε αναπνοή. Προσπάθησε να εστιάσεις εκεί και να διώξεις κάθε άλλη σκέψη! Όσο πιο βαθιές αναπνοές τόσο το σώμα θα αρχίσει να χαλαρώνει όλο και πιο βαθιά. 

When To Get Out

Αν και μπορεί να θέλεις να μείνεις μέσα στη μπανιέρα για την επόμενη ώρα (τουλάχιστον!) είναι σημαντικό να παρατηρήσεις τα σημάδια που σου δίνει το σώμα σου. Όταν τα δάχτυλα των χεριών και ποδιών αρχίζουν να μουλιάζουν είναι το σήμα που σου δίνει το σώμα σου ότι είναι ώρα να βγεις. Αυτό το ζάρωμα σημαίνει ότι το κορμί έχει εκτεθεί παραπάνω χρόνο στο νερό απ'όσο ήταν απαραίτητο και αρχίζει να γίνεται ζημιά στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. 

When You Are Out

Καθώς σηκώνεσαι για να βγεις από τη μπανιέρα πρόσεξε καθώς θα νιώσεις το σώμα σου πιο βαρύ από ποτέ! Είναι γιατί το βάρος του νερού και παράλληλα η χαλάρωση που έχει νιώσει το σώμα ενώ ήσουν ξαπλωμένη σε κάνουν να νιώσεις αυτή την αίσθηση. Τύλιξε γρήγορα το σώμα σου με μία μαλακή πετσέτα και απόλαυσε λίγες ακόμα στιγμές απόλυτης χαλάρωσης!

Enjoy!