BLOG

What You Should Never Do To Your Skin

Η επιδερμίδα μας είναι η εξωτερική επιφάνεια του δέρματός μας και θα πρέπει να την προσέχουμε ιδιαίτερα εάν θέλουμε να δείχνει λαμπερή και υγιής! Κανονική, λιπαρή, μεικτή, ξηρή, με τάση για ακμή, όποιος κι αν είναι ο τύπος σου υπάρχουν κάποια πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θέλεις να αποφύγεις γρήγορη γήρανση, σημάδια και άλλα ενοχλητικά προβλήματα.... Ας ξεκινήσουμε!

PICK or TOUCH YOUR FACE 

Το να ακουμπάμε και να "πειράζουμε" το πρόσωπό μας είναι από τις ασυναίσθητες αλλά κακές συνήθειες που έχουμε στην καθημερινότητά μας. Είτε από αμηχανία είτε επειδή θέλουμε απλά να στηρίξουμε το κεφάλι μας στο χέρι μας, βρίσκουμε μικρές αφορμές για να το ακουμπάμε. Με το άγγιγμα μεταφέρουμε μικρόβια και βακτήρια στην επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα να προκαλείται ακμή, ειδικά στο σημείο γύρω από το στόμα. 

EXPOSE YOUR SKIN TO THE SUN WITHOUT PROTECTION

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι από τους πρώτους παράγοντες που προκαλούν πρόωρη γύρναση και αφήνει σημάδια στην επιδερμίδα. Χάνεται η ελαστικότητα και δημιουργεί hyperpigmentation. Η λύση είναι απλή, απλά φόρεσε αντηλιακό ΚΑΘΕ ημέρα, ακόμα και τις ημέρες του χειμώνα!

FORGET TO EXFOLIATE

Η επιδερμίδα μας είναι ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός στο σώμα μας. Συνεχώς μας προστατεύει εσωτερικά και εξωτερικά με αποτέλεσμα να χρειάζεται φροντίδα. Συνεχώς το δέρμα αποβάλλει νεκρά κύτταρα, που σημαίνει ότι κάθονται στην επιδερμίδα και αν δεν απομακρυνθούν δημιουργούν προβλήματα, όπως σπυράκια. Για αυτό το λόγο η απολέπιση είναι τόσο σημαντική! Δίνεις στο δέρμα σου την ευκαιρία να αναπνεύσει και πάλι, κάνοντάς το να δείχνει λαμπερό και υγιές. Απλά μία με δύο φορές την εβδομάδα κάνε απολέπιση (ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου) και δεν την επιδερμίδα σου να μεταμορφώνεται!

SMOKE

Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε όλους τους λόγους που το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία, αλλά επειδή εδώ μιλάμε για ομορφιά, μία κακή επίδραση του καπνίσματος είναι ότι ο καπνός φράζει τους πόρους δημιουργώντας μαύρα στίγματα. Και άλλο ένα αρνητικό, εμφανίζονται γρηγορότερα ρυτίδες στο άνω χείλος. You need more?

STRESS OUT AND EATING UNHEALTHY

Για να δείχνει η επιδερμίδα σου καλά θα πρέπει και εσωτερικά να είσαι καλά. Και αυτό αφορά το πνευματικό και το σωματικό κομμάτι. Ο τρόπος ζωής και η διατροφή παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας και κατά συνέπεια στην υγεία του δέρματος. Προσπάθησε να τρως τροφές που έχεις προετοιμάσει η ίδια, για να έχεις τον πλήρη έλεγχο του τι τρως. Κι αν το δέρμα σου έχει τάση για ακμή είναι καλό να αποφεύγεις κάποιες τροφές όπως γαλακτοκομικά και fast food. Και φυσικά αν είσαι στρεσαρισμένη αυτό θα φανεί και στην επιδερμίδα σου. Οι ορμόνες σου βρίσκονται σε σύγχυση και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στο δέρμα σου.