BLOG

Κάθε Πότε Πρέπει Να Λούζω Τα Μαλλιά Μου;

H αιώνια αναρρώτηση για το κάθε πότε πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας συνεχίζεται! Στην Αμερική υπερισχύει η άποψη ότι αν λούζεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου είναι σημάδι καλής υγιηνής. Παρ' όλα αυτά, πολλά σαμπουάν μπορεί να είναι αρκετά "σκληρά" για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλλα προβλήματα! Και από την άλλη υπάρχει άλλη μία άποψη η οποία υποστηρίζει πως λούζοντας τα μαλλιά μόνο με νερό, χωρίς σαμπουάν, η τρίχα μετά από ένα σημείο "συνηθίζει" και γίνεται μαλακή, χωρίς λιπαρότητα και έχει υγιής όψη. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι συζητήσιμο!

Η απάντηση για το συγκεκριμένο ερώτημα είναι αρκετά δύσκολη να δοθεί καθώς τα μαλλιά μας διαφέρουν στον τύπο, υφή, μάκρος. Ακόμη, το τριχωτό της κεφαλής και η λιπαρότητα που παράγει παίζει καθοριστικό ρόλο.

Άλλος ένα καθοριστικός παράγοντας είναι ο τρόπος ζωής που έχει ο κάθε άνθρωπος. Εάν γυμνάζεσαι καθημερινά σίγουρα χρειάζεται να πλένεις τα μαλλιά σου πιο συχνά! Εάν καπνίζεις, θα θέλεις να αποβάλεις τη μυρωδιά του καπνού από πάνω σου. Το ίδιο ισχύει και για το αν κολυμπάς σε πισίνα, ζεις σε περιοχή με καυσαέριο. Τέλος, όσο μεγαλώνουμε τόσο τα μαλλιά μας γίνονται πιο ξηρά, καθώς δεν παράγεται η ίδια λιπαρότητα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται λιγότερο συχνό λούσιμο.

Έτσι, με βάση όλα αυτά η επιλογή του τέλειου σαμπουάν για τα μαλλιά σου μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη! Η συμβουλή μας είναι να δοκιμάσεις και να απορρύψεις μέχρι να βρεις κάτι που θα σε ικανοποιήσει. Και μετά να βρεις κάτι άλλο ;)

Σημαντικά tips:

  1. Η λιπαρότητα που παράγει το τριχωτό της καφαλής σου είναι ότι καλύτερο μπορείς να "βάλεις" στα μαλλιά σου! Προϊόντα που υπόσχονται να αφαιρέσουν κάθε ίχνος λιπαρότητας από τα μαλλιά σου πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή! Και αυτό μας φέρνει στο επόμενο tip..
  2. Sulfates are never a good idea. Sulfates—sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, ammonium laureth sulfate— βρίσκονται μέσα στα προϊόντα για τα μαλλιά και είναι εκείνα που απομακρύνουν τους ρύπους και τη λιπαρότητα από τα μαλλιά μας και το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας την περιοχή καθαρή. Καθώς είναι αρκετά δραστικά, για εσένα που έχεις βαμμένα μαλλιά μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα, οπότε καλό θα ήταν να ψάξεις για προϊόντα που είναι sulfate-free.

Η συμβουλή μας είναι να πειραματιστείς! Η κάθε μία μας έχει τελειώς διαφορετικά μαλλιά και η συχνότητα που λουζόμαστε είναι διαφορετική. 

Μερικά από τα αγαπημένα μας shampoos & conditioners:

Saryna Key - Neutralizing Pigment Shampoo

Silver Shampoo για επιδιόρθωση χρωματικών ανομοιομορφιών μετά από ανταύγειες ή βάψιμο των μαλλιών.Για: Μαλλιά με ανταύγειες, βαμμένα και γκρίζα.

Πως λειτουργεί: Το σαμπουάν Neutralizing Pigment Shampoo είναι μια πρωτοποριακή φόρμουλα που συνδυάζει τους παράγοντες θεραπείας και αποκατάστασης του Shea butter.Περιέχει : κερατίνη, αμινοξέα, βιταμίνες Α, Ε, και F μαζί με φυσικές μπλε χρωστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την επιδιόρθωση χρωματικών ανομοιομορφιών μετά από ανταύγειες ή βάψιμο των μαλλιών.

Fresh Line - Cotton & White Tea Shampoo

Απαλό σαμπουάν κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Οι ήπιοι αφριστικοί παράγοντες καθαρίζουν απαλά τα μαλλιά και το τριχωτό τις κεφαλής, ενώ παράλληλα διατηρούν τη φυσική τους ενυδάτωση. Αφήνει τα μαλλιά ανάλαφρα, απαλά και ευκολοχτένιστα, με ένα ελαφρύ άρωμα καθαριότητας και φρεσκάδας από λευκό τσάι. 

John Masters Organics - Τονωτικό σαμπουάν με δυόσμο & σπειραία

Αυτό το σαμπουάν εξισορροπεί και εξυγιαίνει τις συνθήκες του τριχωτού της κεφαλής για υγιή και ευκολοχτένιστα μαλλιά. Έξι πιστοποιημένα οργανικά συστατικά αποσυμφορίζουν και τονώνουν το τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι πρωτεΐνες σόγιας ενυδατώνουν τα μαλλιά και «κλειδώνουν» την υγρασία.Δεν περιέχει λαυρυλθειικό νάτριο.Κατάλληλο και για βαμμένα μαλλιά.

Fresh Line - Κλειώ Απαλό Σαμπουάν για ρύθμιση pH

Για ευαίσθητο τριχωτό και συχνή χρήσηΜε ήπιους αφριστικούς παράγοντες που σέβονται το pH, χωρίς να απογυμνώνουν το τριχωτό από τα φυσικά του λιπίδια, ενώ προλαμβάνουν συμπτώματα φαγούρας και «τεντώματος». Τα εκχυλίσματα σύμφυτου και καλέντουλας προσδίδουν επουλωτικές ιδιότητες και δρουν επανορθωτικά στους κατεστραμμένους θύλακες με αποτέλεσμα ένα υγιές τριχωτό.